Sinds 2008 coördineert het Nationaal Comité voor Logica, Geschiedenis en Filosofie der Wetenschappen het project Bestor - Belgian Science and Technology Online Resources - een tweetalige online databank over de Belgische wetenschappen gedurende de laatste drie eeuwen. Men kan in Bestor bladeren of gericht zoeken in ondertussen meer dan 2000 artikels over belangrijke maar ook minder bekende Belgische geleerden, uitvinders en ontdekkers, wetenschappelijke instellingen, tijdschriften en genootschappen, gebeurtenissen, herinneringsplaatsen en prijzen, … De lezer vindt er ook afbeeldingen, portretten en heel wat verwijzingen naar online raadpleegbaar bronnenmateriaal. De steeds uitbreidende galerij van Wetenschapsverhalen brengt een bijzondere gebeurtenis, een memorabele verjaardag of een leuke wetenswaardigheid onder de aandacht. Bestor biedt ook een driemaandelijkse nieuwsbrief aan. Inschrijven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (vermelding “inschrijving”).

 

Met dank aan Rasab wordt Bestor gehuisvest in het Paleis der Academiën. Bestor wordt financieel ondersteund door het Federaal Wetenschapsbeleid (BESLPO). 

 

Website : www.bestor.be

 

 

 

ONDERZOEKERS

 

Hannes Van Engeland (NL)   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.